
I SVERIGE används slaggprodukterna från kadaver (det som blir kvar efter slakten av djur, senor, fett och ögon) till att bli korv. SVENSK korv innehåller ca 20-50% kötthalt.
I Tyskland får korv inte kallas för korv om den inte innehåller minst eller mer än 80% kötthalt.
I Spagetti och mafiosolandet Italien tar man först de finaste delarna av djurliket till korv, resten sv aset blir grillbiffar.
Jag älskar korv. Köttiga korvar. En riktig korv blir man mätt på. När jag grillar billig korv med barnen blir jag inte mätt förren efter minst (MINST) 4-5 st, med senap o ketshup i billigt vetekorvbröd.
Jämför det med Türingerwurst med surkål, Scottish sausage med stekt lök, Ungersk bratwurst med hoihoi (Günters Korvar på Karlbergsvägen 66 egen heta sås) eller lökkryddad Österrikisk bratwurst med både återigen hoihoi och surkål.
MUMS och tumme, kuk och stortå upp för riktig korv. Glöm inte att Günters kabanoss (korven inte hans egen der Schnabel) är 42cm låååååååång.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar